Edunomia

Edunomia – Un diari sobre aspectes de la Universitat – per Miquel Duran

La típica entrada de Cap d’Any

gatets

Normalment en aquesta data faig alguna entrada relacionada amb el futur. Avui és un dia especialment idoni per fer propòsits, establir reptes, proposar-se canvis, etc… Encara que de fet el gran canvi anual racional és pel setembre, sembla que el canvi de número d’any, i del retorn als dies de més llum, fan que Cap d’Any sigui millor per fer-se propostes.

Primera proposta: acabar el que vaig deixar a mig fer l’any passat. Moltes entrades pendents al blog. El #magcimooc. E-mails per respondre. Exàmens per corregir. Etc.

Segona proposta: canviar lleugerament d’hàbits en la gestió de les xarxes socials, i deixar de penjar imatges a Instagram, i fer-ho a un altre lloc.

Estic dubtant entre si continuar a Flickr, passar-me a un altre servir (pagant) d’hostatge de fotos, o fer-ho directament a wordpress hostatjat o al mateix wordpress.com. D’Instagram hi ha varis aspectes que no m’acaben d’agradar: que no es puguin penjar fotos directament des de l’ordinador, que no es puguin fer servir directament des d’un gestor de xarxes socials com per exemple Hootsuite, i que s’estigui facebookitzant. Vaig començar a fer-lo servir perquè hi havia un alt percentatge de fotos agradables i ben fetes. Ara ja no és així. Vull seguir progressant en el meu aprenentatge fotogràfic, i Instagram no em servei gaire, ja. La veritat és que més enllà d’excusa i motivació per fer i penjar fotos un amica dignes, no tinc cap estratègia a Instagram. Crec que podré fer el mateix fent servir twitter i facebook.

I és que, en general, no comparteixo públicament informació personal, excepte que sigui rellevant professionalment. M’és més útil la parella twitter (canal d’informació pública) i facebook (compartició semiprivada).

Tampoc no acabo d’estar còmode amb el whatsapp, i de fet m’estimaria més que es fes servir Telegram, per a la missatgeria instantània.

En el meu àmbit professional, més enllà de l’activitat docent i investigadora nuclear a un professor d’universitat, de cara a 2017 m’espera feina dins del projecte de màgia i ciència en:

 • La col.laboració amb la FANJAC, en el projecte d’utilització de la màgia per al programa d’altes capacitats a Girona, entre gener i maig.
 • La defensa de tesis doctoral d’en Pep Anton Vieta, el 7 de febrer, sobre comunicació de la ciència
 • El II Congrès de Ciència, Màgia i Educació al MUNCyT d’Alcobendas, 22-24 d’abril
 • Congrès eMOOCs a Madrid, a finals de maig
 • La participació al FIMAG de Torroella de Montgrí, el primer cap de setmana de juny
 • La segona edició del Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, la darrera setmana de juny
 • Curs de matemàgia de la ciència a Barcelona, juliol
 • Ciencia en Acción, País Basc (Ermua i Eibar), primera setmana d’octubre (si som seleccionats, és clar 🙂 )

Algunes activitats estan pendents de concreció. Per exemple, estem esperant resposta a:

 • Diverses sol.licituds de finançament a projectes de comunicació de la ciència, convocatòria de la FECyT
 • Diverses propostes de participació a YoMoBCN, la primera setmana de març
 • EspaiCiència, al Saló de l’Ensenyament, a finals de març

I moltes altres coses que ja tenim pensades i que aniran sortint, i naturalment la participació en fires, jornades, trobades, tallers, etc. que es programen al llarg de l’any.

 

Information

This entry was posted on 01/01/2017 by in ParaEgo.