La típica entrada de Cap d’Any

gatets

Normalment en aquesta data faig alguna entrada relacionada amb el futur. Avui és un dia especialment idoni per fer propòsits, establir reptes, proposar-se canvis, etc… Encara que de fet el gran canvi anual racional és pel setembre, sembla que el canvi de número d’any, i del retorn als dies de més llum, fan que Cap d’Any sigui millor per fer-se propostes.

Primera proposta: acabar el que vaig deixar a mig fer l’any passat. Moltes entrades pendents al blog. El #magcimooc. E-mails per respondre. Exàmens per corregir. Etc.

Segona proposta: canviar lleugerament d’hàbits en la gestió de les xarxes socials, i deixar de penjar imatges a Instagram, i fer-ho a un altre lloc.

Estic dubtant entre si continuar a Flickr, passar-me a un altre servir (pagant) d’hostatge de fotos, o fer-ho directament a wordpress hostatjat o al mateix wordpress.com. D’Instagram hi ha varis aspectes que no m’acaben d’agradar: que no es puguin penjar fotos directament des de l’ordinador, que no es puguin fer servir directament des d’un gestor de xarxes socials com per exemple Hootsuite, i que s’estigui facebookitzant. Vaig començar a fer-lo servir perquè hi havia un alt percentatge de fotos agradables i ben fetes. Ara ja no és així. Vull seguir progressant en el meu aprenentatge fotogràfic, i Instagram no em servei gaire, ja. La veritat és que més enllà d’excusa i motivació per fer i penjar fotos un amica dignes, no tinc cap estratègia a Instagram. Crec que podré fer el mateix fent servir twitter i facebook.

I és que, en general, no comparteixo públicament informació personal, excepte que sigui rellevant professionalment. M’és més útil la parella twitter (canal d’informació pública) i facebook (compartició semiprivada).

Tampoc no acabo d’estar còmode amb el whatsapp, i de fet m’estimaria més que es fes servir Telegram, per a la missatgeria instantània.

En el meu àmbit professional, més enllà de l’activitat docent i investigadora nuclear a un professor d’universitat, de cara a 2017 m’espera feina dins del projecte de màgia i ciència en:

  • La col.laboració amb la FANJAC, en el projecte d’utilització de la màgia per al programa d’altes capacitats a Girona, entre gener i maig.
  • La defensa de tesis doctoral d’en Pep Anton Vieta, el 7 de febrer, sobre comunicació de la ciència
  • El II Congrès de Ciència, Màgia i Educació al MUNCyT d’Alcobendas, 22-24 d’abril
  • Congrès eMOOCs a Madrid, a finals de maig
  • La participació al FIMAG de Torroella de Montgrí, el primer cap de setmana de juny
  • La segona edició del Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, la darrera setmana de juny
  • Curs de matemàgia de la ciència a Barcelona, juliol
  • Ciencia en Acción, País Basc (Ermua i Eibar), primera setmana d’octubre (si som seleccionats, és clar 🙂 )

Algunes activitats estan pendents de concreció. Per exemple, estem esperant resposta a:

  • Diverses sol.licituds de finançament a projectes de comunicació de la ciència, convocatòria de la FECyT
  • Diverses propostes de participació a YoMoBCN, la primera setmana de març
  • EspaiCiència, al Saló de l’Ensenyament, a finals de març

I moltes altres coses que ja tenim pensades i que aniran sortint, i naturalment la participació en fires, jornades, trobades, tallers, etc. que es programen al llarg de l’any.