L’experiència d’una visita al #mwc17

Dimarts vam tenir l’oportunitat, amb la @silviasimont i en @fblascoxyz, de fer una ràpida visita al Mobile Word Congress 2017 (#mwc17), a la Fira de Barcelona a l’Hospitalet. Va ser una experiència molt interessant, em va semblar una fira molt professional (en la línia d’Expoquímica, que he visitat més d’una vegada), on el mòbil és més aviat l’excusa de cara a la societat, però on el que de debó s’hi treballa és tot allò que proporciona valor afegit sobre la xarxa mòbil, és a dir, sobre una bona part de l’espai físic de la Internet.

Vam poder copsar també la diferència entre pavellons, i la gran qualitat dels espais de les grans marques, algunes conegudes i d’altres que no coneixia. També vam poder veure stands d’alguns ens geogràfics com Escòcia o Irlanda. Fins i tot els petits stands de petites companyies de l’Orient llunyà ens van resultat atractius pel seu contingut, n’hi havia algun relacionat amb l’educació.

El lema de la #mwc17, “The next element”, ens permet fer broma i connectar-la amb la Taula Periòdica dels Elements… quin serà el proper element en ser descobert? Més enllà del 118, segur.

A l’stand de Kodak, ens va fer gràcia trobar-hi una figura feta amb Cubs de Rubik normals (a la foto, en Dalí fet amb Cubs de Rubik 3x3x3), cosa que ens ha fet pensar en aprofitar-ho per al nou projecte de La Màgia del Color.

Una bona part de la Fira va quedar fora del nostre recorregut, així que la impressió és parcial, però l’experiència de visitar-la, amb una gran quantitat de gent, moltes interaccions professionals, gent d’arreu del món… val la pena. Naturalment no som experts en tecnologies mòbils, però sí que entenem l’impacte dels mòbils en la nostra vida personal i professional. Fins i tot, en la ciència computacional.

Una altra cosa curiosa va ser la segona marca de Huawei, “honor”, que té un nou mòbil de nom “Honor Magic”, encara que de moment només es ven a la Xina. Igual que d’altres novetats que hi vam veure, com l’smarttoy Cubroid (exemple: https://twitter.com/zazoomblog/status/838517497460568064). Caldrà esperar una mica, doncs..