Màgia i ciència a la cloenda del #10jcr17

 

Ahir vaig participar a l’acte de cloenda de la desena edició del Jove Campus de Recerca de la UdG, que a més va servir per celebrar el seu 10è aniversari. L’acte va tenir lloc a les 7 de la tarda a l’edifici P-II, amb participació de la gent que al llarg d’aquests anys ha intervingut en la planificació i organizació del Campus, amb participants en edicions anteriors… i amb el convidat estrella, en Tomàs Molina, l’home del temps de TV3.

En aquest acte hi vaig intervenir de dues formes: primer, fent un parell de jocs de màgia juntament amb en Pep Anton, la Laia i en Pep, i segon, com a persona implicada activament en la planificació del Jove Campus, en les seves primeres edicions. En tinc molts bons records i vaig voler desaprofitar l’ocasió per compartir la celebració dels 10 anys.

Pel que fa a la màgia, ahir vam estrenar la versió ampliada del “joc del futbol”, amb 16 participants i un entrenador (a la foto). Però no pas sobre futbol, sinó sobre científics. Vaig seguir més fidelment del que és habitual el guió del joc, al llibre “Magic Tricks, card shuffling and dynamic computer memories” de S. Brent Morris, on s’hi parla d’una persona que és matemàtica, vident i maga. Per a això una persona del públic ha guardat un sobre que contenia una predicció secreta. Moure 17 persones a baix de l’escenari no ha estat pas fàcil, sort que en Pep Anton, la Laia i en Pep Duran coneixen el joc.

Un segon joc ha estat el del somni, fent servir cartes A4. Ajudat per una persona del públic, he estat capaç de predir una carta, que en Pep Duran ha revelat màgicament i química en un paper penjat a la paret.

 

L’acte s’ha acabat amb un agradable pica-pica a la gesta de P-I, amb els participants, pares i assistents a l’acte de cloenda del #jcr10.

Felicitats doncs a tot l’equip organitzador d’aquest acte, a en Pep Duran com a director del #10jcr17, i gràcies per convidar-nos a fer aquest parell de jocs de màgia. En Pep i en Pep Anton encara han fet després experimetns espectaculars de química, aprofitant la presència d’en Tomàs Molina.