Matemàgia de la Ciència a l’IES Ermessenda de Girona #lammc

Aquest matí he anat a fer una sessió de La Matemàgia de la Ciència als estudiants de 3r i 4rt curs d’ESO de l’IES Ermessenda de Girona. Fa un parell d’anys ja hi vam anar, i èrem varis… avui no m’ha pogut acompanyar ningú (exàmens, feina, …) però la veritat és que ens ho hem passat molt bé igualment.

Encara que m’ha fallat parcialment un dels jocs, la resta m’han sortit molt bé, incloguent el tradicional final i massiu Baby Hummer. Pel mig, he fet pujar molts estudiants a l’escenari, cosa que ha fet l’actuació molt participativa. Fins i tot, en un joc de l’entropia (out of the universe) amb cartes, un estudiant ha fet de càmara aguantant l’IPad perquè es projectés a la pantalla i es veiés bé.

He fet una mica d’endevinació de dies de la setmana d’una data, i de les fases de la lluna… i he explicat el mètode doomsday. I com que portava la samarreta d’en RIchard Wiseman, he fet el joc de mentalisme corresponent.

Aprofitant la pantalla, he combinat el joc binari de La Màgia dels Aliments amb l’endevinació muscular… i he explicat una mica la importància de la comunicació no verbal.

En resum: uns assistents molt atents, participatius i simpàtics. Moltes gràcies a l’IES Ermessenda, a la coordinadora pedagògia, a la secretària i als professors que hi han acompanyat, pel seu interès i passió.

I és clar… he fet varis selfies. Poso només el general, que sempre miro de fer al principi, perquè després costa i moltes vegades no me’n recordo.