Nova edició de l’itinerari màgic-científic per Girona, amb la gent del #cemc17 #itimaggi #itimagsci

Aquest matí, en el marc del programa del #cemc17, hem fet una nova edició de l’Itinerari Màgic-Científic per Girona. L’any passat, en la primera edició del Campus d’Estiu, ja vam constatar que als joves participants del Campus els agradava, a més d’anar aprenent màgia tot connectant-la amb la ciència.

 

Primer hem fet una visita al Museu del Cinema, on els joves estudiants del Campus, a més de gaudir de les exposicions del Museu, han fet pràctiques de fotografia, igual que l’any passat vam fer al Museu Blau de Barcelona. En sortir, hem començat l’itinerari habitual pel Barri Vell de Girona, on no hi podien faltar els jocs que fem en llocs emblemàtics relacionats amb el patrimoni històric i científic. Els jocs, conduïts sobretot per en Fernando Blasco i per l’Artur Antúnez, han permés mostrar la varietat d’oportunitats que hi ha per engrescar en el coneixement científic d’un lloc, aprofitans jocs senzills i les característiques específiques dels indrets visitats. Al llarg de l’itinerari, els joves han continuar fent fotos amb propietats determinades, seguint instruccions que els hem donat a cadascú.

Com l’any passat, i sempre que podem en aquests itineraris, hem fet una bona foto de grup a les escales de la Catedral, mentre els turistes es preguntaven què hi feiem. De fet, això s’ho han preguntat en altres llocs, per exemple al Carrer de la Força, on en Fernando ha fet el joc de la finestra, o a l’Arc del Vescomtat, on l’Artur Antúnez ha fet un parell de jocs, un d’ells lligat directament amb l’Arc.