Nova edició del G4G Celebration of Mind #g4gcom

(Foto: Pep Duran)

Avui hem fet una nova edició (la vuitena) del G4G Celebration of Mind, per recordar en Martin Gardner, en l’aniversari del seu naixement. Com cada any, hem organitzat una trobada, que aquest cop ha estat altra vegada a la Sala de Graus de Ciències de la UdG, d’assitència lliure, entre 6 i 8 de la tarda.

Hem estat un grup de 7 persones (hem estat més cap al final, i a més els nostres estudiants-divulgadors no han pogut venir) que hem treballat diversos jocs de Martin Gardner, i que hem mirar d’aportar cadascú un joc. Per exemple, hem fet servir les suggerències del web americà, on hi ha moltes propostes, com el trihexaflexagon, o unes targes per intentar predir el forat de sortida d’una bola de billar en una taula rectangular de mida diversa.

A efectes d’imatge hem titulat aquesta trobada Science Magic Tricks, tal com està recollida al web del G4GCelebration:

We will address the contents of the book by Martin Gardner “Smart Science Tricks” (2004) and analyze their intrinsics, impact and generation of wonder. Science students will be assigned the preparation of a selection of tricks, while scientist-magicians will contribute with other classic or novel tricks based in physical or chemical principles.

Des de membres dels Vilobí Màgics fins a un col·laborador d’Explorium, passant pels professors de Ciències habituals i per l’incansable Mag Artur, tots hem contribuït a aquesta trobada. Hem aprofitat per parlar dels WeekDayRings, de jocs amb el Cub de Rubik, de les capses de Gozinta, de jocs amb daus, i també hem compartit algun secret.