Nova sessió de suport màgic a #pe17fanjac, primaveral

En un dia primaveral l’equip de màgia i ciència hem tornar a donar suport al Programa d’Enriquiment d’Estudiants amb Altes Capacitats (#pe17fanjac). De 10 a 1 hem fet jocs de mans de tot tipus, i hem col·laborat amb els educadors en anar definint les activitats que els participants duran a terme en la sessió final del curs, a finals de maig.

Avui hem sigut una bona colla de gent de l’equip, però a més hem comptat, primer a Batxillerat i després a ESO, amb el Magic Raul, un vell conegut d’Evualà que va començar molt jove fent de mag i que ha fet una extraordinària evolució. M’ha fet molta il·lusió que vingués. També, per als d’ESO, hi ha hagut màgia química a càrrec d’una educadora de FANJAC.

En el meu cas, he destinat la primera part de la jornada a fer matemàgia als de 1r d’ESO. Només hi he fet dos jocs, però els het fem detingudament: un de Fulves amb vuit cartes (“personality, de “Self-working card tricks, p. 91), i l’altre el de construcció instantània d’un quadrat màgic 4×4, que en Fernando Blasco fa de forma magnífica als seus shows matemàgics. En la segona hora, tot fent suport a primària, he hagut de deduir la formació de les targes al joc binari – i he emplenat una pissarra de números.

No hem tingut l’oportunitat de fer-nos una foto tots plegats, però sí fotos parcials, totes “selfies”. Ens sembla que els participants han quedat contents, les seves famílies també… i els educadors i organitzadors també. Nosaltres, segur que hi hem après. Gràcies a l’Artur Antúnez, en Marc Castaño, en Marc Herce, en Sergi Reig, la Judit Torrent, en Pep Anton Vieta, en Ricard Torrent, en Pau Corney, en Pau Martinoy (que ha estat sol fent cartomàgia davant dels d’ESO)… i també al Magic Raul i per descomptat a en Teo Jover.

Avui ha estat el dia del retorn d’en Pep Anton Vieta a l’activitat comunicativa, després del descans posterior a la defensa de la seva tesi doctoral. Ens ha anat molt bé la seva presència, com sempre! Perquè en Pep Anton té un capítol de la tesi sobre màgia i ciència…

Ah! el responsable de l’organització, en Teo Jover, com a mag aficionat avui també ha “fet classe” i ha destina la darrera hora a fer un joc de grans il·lusions amb grans capses de cartró. És un altre nivell.