Nova visita d’estudiants de l’Einstein-Gymnasium Rheda

El 2008 van visitar el Departament de Química de la UdG un grup d’estudiants de l’escola de secundària de Rheda (prop de Bielefeld i de Colònia, Alemanya), l’Einstein-Gymnasium Rheda. Aquests estudiants participen en un programa per fer pràctiques de ciència a primària, i passen una setmana a Palamós, fent visites culturals, turístiques i a la UdG. També fan pràctiques a una escola d’aquesta població empordanesa.

Avui hem tingut el goig de tornar-los a acollir a l’espai IQCCUdG al ParcUdG. Una quarentena d’estudiants, de nivell equivalent a 1r de Batxillerat, han estat acompanyats per 3 professors, el coordinador dels quals és Manuel Crass. Després d’haver fet jo mateix la introducció a la UdG i al Parc, els investigadors de l’IQCC Lluís Blancafort i Anna Company els han fet sengles xerrades d’un quart d’hora sobre les seves línies de recerca.

Després d’uns minuts amb crosantets i fruita (i aigua), ens hem dividit, i mentre un grup visitava les instal·lacions de l’equip d’en Xavi Ribas al Parc, l’altre feia un joc de màgia (Baby Hummer). Després d’intercanviar els grups, hem fet una foto final tots plegats, i han marxat cap a visitar el Barri Vell de Girona.

Gràcies a en Manuel Crass, els seus companys, i tots els estudiants que han vingut, per la seva simpatia i interès per conèixer la nostra recerca i la Universitat de Girona. He copsat altra vegada que molts ja han estat a la Costa Brava o a l’àrea de Barcelona.