Ahir al matí va tenir lloc al mig de Girona una nova edició de la Fira de la Ciència (per a petits grans científics i científiques), una activitat que fa anys que es va iniciar en el marc dels estudis d’educació de la UdG, i que actualment està organitzada per La Caseta de la Devesa, en col·laboració amb la UdG i amb l’ajut de gent diversa, com el nostre grup a la @c4dudg. Una bona colla de tallers són impartits pels estudiants de mestre d’educació primària, que han treballat el vessant científic de la seva activitat, la didàctica de les ciències experimentals.
Els grups-classe de vàries escoles de primària de Girona van anar passant per diversos tallers i gaudint dels jocs i activitats que se’ls va proposar. Entre els molts tallers, el nostre grup en va muntar dos, aquest any, relacionats amb La Màgia dels Colors. En un primer grup, hi vam fer fet jocs de colors amb líquids (la Sílvia Simon ho havia preparat), mentre que en un altre grup hi vam fer (tetratetra)flexàgons (que jo mateix els hi he ensenyat) fent servir paper amb cares de color diferent. Això va permetre que cada taller tingués una dotzena de participants, en aquest cas del nivell de 4rt curs de primària de l’Escola de Taialà.
A part de jugar amb líquids i amb els flexàgons, vam portar algunes cartes per poder fer algun joc col·lectiu com el Baby Hummer o algun joc espectacular demostratiu. Havia portat Cubs de Rubik com a activitat complementària, però la veritat és que els nens no van tenir prou temps, que van invertir en les dues activitats principals (el grup-classe es va subdividir i es van intercanviar a la metitat del període de temps disponible). En total doncs, vam fer 2 grups-classe, és a dir, 4 repeticions dels dos tallers.
En Marc Castaño va ser el responsable del taller de líquids, mentre que en Marc Herce va conduir el de flexàgons. Tots dos ajudats per l’Ànnia Carré, mentre amb la Sílvia Simon vam estar més a un nivell de coordinació. Tots tres van coincidir en què aquests alumnes de 4rt curs de primària són molt curiosos, fan preguntes, i volen participar activament als tallers.
Felicitats a tots els organitzadors i als estudiants i professorat d’Educació Primària. Promoure la ciència entre els més petits, en edats primerenques, és important. A les fotos, hi veiem els líquids preparats per fer química del color, el tradicional #selfie del nostre equip, i en Marc Herce ensenyant a fer flexàgons.
(veure notícia al web de la C4DUdG)