#pe17fanjac Donant suport màgic i preparant les actuacions fi de curs

Avui hem tingut una nova sessió del Programa de Suport a Estudiants d’Altes Capacitats de la FANJAC (#pe17fanjac). Aquest cop hem estat en Pau Martinoy (a ESO), en Pau Corney, l’Artur Antúnez, l’Anna Torrecilla, en Ricard Janoher i la Laia Guillaumes.

A part de fer alguns jocs, hem donat un suport especial a la preparació dels números de màgia que els participants al programa faran a la sessió de cloenda d’aquest curs 2016/17, a finals de maig. M’ha agradat molt veure l’entusiasme i creativitat que tothom hi posa. A part de fer bé els jocs de màgia, el relat que els acompanya és molt enginyós.

(en Josep M Bea, signant el meu exemplar del seu llibre)

En el meu cas, d’11 a 12 he fet una xerrada-taller als participants del Cicle Superior de Primàtia, sobre la màgia dels mots i dels llibres. A part d’explicar alguns secrets màgics sobre la utilització de llibres, he fet el joc de la cançó d’en Raimon basada en el Principi de Kruskaal (i que permet explicar grafs). També he donat alguns pistes de fer coses divertides amb paraules: anagrames, ambigrames, capicues, escriptura creativa, … (escriure només amb una vocal, no fer servir una lletra, no escriure amb lletra de pal, etc.) i he fet el joc de generació de símbols atòmics (consonants/vocals).

(amb en David el Mag)

Per cert, a Batxillerat avui hi ha vingut en Josep M. Bea, acompanyat de Miquel Angel Vergara, autors del llibre Consigue una memoria de elefante. Fa pocs dies el vaig comprar,  he tingut la sort que tots dos me l’han pogut signar. Com que he hagut d’estar pels altres estudiants, hem quedat que els tornarem a portar a Girona. Les seves tècniques memorístiques són molt i molt útils.

A un grup d’ESO avui hem comptat també amb en David el Mag, que ha continuat el taller que fa un mes va fer el Mag Raul sobre teatralització. La seva experiència professional en el tema és clau perquè els participants puguin fer una bona actuació el mes vinent. A ESO en Pau Martinoy hi ha fet matemàgia, mentre que a un tercer grup una educadora hi ha fet Màgia Química (àcid-base, indicadors, reaccions espectaculars, etc.)

Al selfie que he fet, hi falta la Laia. Moltes gràcies a tot l’equip que avui ha donat suport màgia a FANJAC, i a en Teo Jover per l’organització i la màgia.

 

.