Preparant el #ecme17 amb el comité organitzador

La trobada #ecme17 està en marxa: la segona edició de la trobada en ciència, màgia i educació que es farà a Alcobendas i Madrid del 21 al 23 de març. Aquest cop en Fernando Blasco és el responsable d’organitzar-lo, i jo m’encarrego del comité científic. Ens hem intercanviat els papers de fa dos anys, quan el #ecme15 es va fer a Girona.

Organitzar una trobada com aquesta no és pas fàcil: allotjament, viatges, convidats, inscripcions, pagaments, finançament… Aquesta activitat està parcialment finançada per un ajut de la FECyT de la darrera convocatòria. Moltes coses es poden fer per Internet, però no hi ha res com una posada en comú presencial. Per això ahir vam dinar (prop del campus universitari de la UPM) amb la Carmen Escribano i en Luis Gómez, i amb en Fernando vam repassar diversos detalls de l’organització de l’#ecme17 i també comentar aspectes del programa. Per exemple, el vincle amb La Noche de los Libros, la màgia en teatres de la zona de Lavapiés, o els tallers per a grups-classe d’estudiants no unviersitaris.

A més, dissabte 22 d’abril, Dia Mundial de la Terra, tindrà lloc arreu del món la March for Science. Per això ens ha semblat que ens hi hem de sumar, amb una Marxa per la Màgia i la Ciència. Per exemple, a Girona l’Esteve Farrés està impulsant un debat per sensibilitzar la societat sobre el moment complicat que passa la comunitat científica (@gromarch)

Seguirem treballant doncs per l’èxit del #ecme17.