Preparant l’itinerari màgic-científic per al FIMAG de Torroella de Montgrí

Aquesta tarda he estat a Torroella de Montgrí, per preparar l’itinerari màgic-científic que farem al FIMAG 2017 el cap de setmana de l’11 de juny. Igual que vam fer a Girona primer, i després a Figueres, a Torroella hem volgut comptar amb gent de la vila que conegui bé els detalls i curiositats de la seva història i del seu patrimoni. Per això l’Anna Roglans, companya professora de la UdG de Química Orgànica, i en Jordi Plaja m’han orientat pels carrers.

He estat moltes vegades a Torroella de Montgrí, però com passa sempre, fins que algú que en sap no t’ho explica, no t’adones del que hi ha. Una vila altomedieval, amb planta de campanent romà: carrers quadriculats més enllà del nucli original als voltants del castell del Rei.

Hem vist números, formes, colors, noms de colors, botigues, escultures, substàncies, curiositats, geometries… una bona colla d’ocasions per aturar-se en un recorregut per la vila i fer-hi alguns jocs de màgia, mentre el FIMAG desenvolupa activitats en múltiples llocs simultàniament. No podrem fer gaire res al bell mig de la vila, perquè places i racons estaran farcits de bona màgia, però ens podrem allunyar alguns metres, en zones menys conegudes i concorregudes.

Gràcies a en Jordi i a l’Anna per la molt agradable visita!

Amb el que he après i amb les fotos que hem fet, podrem ara muntar l’itinerari del FIMAG. Espero que agradi!