Segon dia a l’Espai Ciència, a Barcelona

Avui hi ha hagut la segona jornada del Salò de l’Ensenyament, a Barcelona, i per tant també la de l’Espai Ciència, una zona independent però totalment connectada amb el Saló. Al llarg de tot el matí hi ha hagut molta gent, i igual que ahir a l’hora de dinar la intensitat de visitants ha disminuït.

Hem continuat concentrant-nos en uns pocs tallers, però com que avui no teníem gent experta en bioquímica, ens hem concentrat en activitats con #tpqee, #smullyan i #weekdayrings. Hem aprofitat per practicar els jocs de mans habituals amb l’Èric i en Gerard, estudiants del màster MACMOM que avui han col·laborat amb nosaltres, i també amb l’Ànnia, estudiant de biomedicina que ens ha ajudat a partir de l’hora de dinar.

Hi ha estudiants joves de secundària que passen per nostre stand a qui agraden especialment les matemàtiques. I és a aquests a qui agrada més que esmenten el funcionament complex dels #weekdayrings, comentem variants del joc de lògica de les tres capses de Smullyan, o analitzem l’àlgebra subjacent a diversos jocs de mans amb cartes.

En el meu cas, he practicat variants del joc del mentider i del joc binari (en tots dos casos, de la màgia de la taula periòdica), afegint-hi un extra de psicologia que ha despistat força als participants.

Aquesta segona jornada ha tornat a ser ben positiva. Gràcies a l’Ànnia, l’Èric i en Gerard per ser amb nosaltres.

Avui que he tingut una mica de temps lliure he pogut passejar pels altres stands de l’EspaiCiència. Si ahir em vaig fixar en la Taula Periòdica de l’ICIQ  en un robot solucionador de Cubs de Rubik, avui ens ha agradat veure el detector topológic geogràfic fet amb kinect. Hem pensat que podria servir per visualtzar superíficies d’energia potencal o talls de densitat electrònica molecular.