Segona sessió de màgia fent suport al projecte #pe17fanjac

Aquest matí hem tingut la segona sessió del Programa d’Enriquiment per a Estudiants d’Altes Capacitats organitzat per la FANJAC de Girona (#pe17fanjac). Hem sigut una colla de professors, estudiants i mags que hem donat suport a tots els educadors voluntaris de FANJAC. Comencem per l’habitual #selfie:

Vuit grups de primària, dos d’ESO i un de grans han seguit jocs de mans, fet tallers de creativitats, i d’altres activitats. En el meu cas, he estat tres hores (en dues parts) amb els de 1r curs d’ESO, aqui he explicat il·lusions òptiques primer, i tècniques de mnemotècnia després. L’altre grup d’ESO l’ha conduït l’Artur Antúnez, col·laborador habitual nostre, professor de l’IES N. Xifra de Girona.

Als més grans, en Josep Vidal ha sigut l’expert que ha fet un taller de cartomàgia al llarg de tot el matí. En Josep està desenvolupant una exitosa trajectòria com a mag en diverses iniciatives. En el nostre cas, el seu pas per la gala pública que vam fer a l’EspaiCaixa en ocasió del la I Trobada de Ciència, Màgia i Educació a Girona, per l’abril de 2015. També ha assistit a algun Toc de Màgia i Ciència.

Per als 8 grups de primària, hem comptat amb el suport d’estudiants-mags de la UdG i del Campus d’Estiu de Màgia i Ciència. Sense ells, no podríem donar suport a la FANJAC. A l’equip s’hi ha incorporat avui l’Anna Torrecilla, estudiant que s’implicarà en la recerca en comunicació de la ciència, dins del projecte que tenim amb la Sara Pagans i el Centre de Genètica Cardiovascular. La Judit i els dos Marcs (UdG) i els dos Paus (Batxillerat) han completat l’equip de suport.

En acabar hem pogut compartir uns minuts tots plegats, i també parlar amb famílies i participants de la sessió. Tots fent jocs amb cordes o amb cartes, tots memoritzant seqüències de coses (jo els he ensenyat a memoritzar la llista de la compra al supermercat). Hem trobat satisfacció. I és que la màgia en proporciona.

En Teo Jover, responsable de l’organització i mag aficionat, deu tenir algun secret perquè dotze grups rutllin bé al llarg de tres hores, a la vegada que hi ha xerrades per a famílies i educadors. Felicitats.

Crèdits de les fotos: primera, @myolimauriber. Resta: pròpies.