A la reunió del Comité Catalitzador de l’#aitp2019

Avui hem fet una trobada a Barcelona, per parlar de les activitats de l’Any Internacional 2019 UNESCO de la Taula Periòdica (#iypt2019 i #aitp2019). En lloc de dir “comissió d’usuaris” o “reunió d’interessats”, en diem “comité catalitzador”, on s’hi apleguen organismes i persones. Jo mateix hi he anat amb dos barrets (al menys), el personal i el de director del Dept. Química de la UdG. La reunió l’hem feta a l’IEC, perquè l’ha (auto)convocada la Societat Catalana de Química, amb el seu president Carles Bo, company químic teòric de la URV. La reunió l’ha portada sobretot la Teresa Roig, a qui coneixia (per e-mail) de quan el CCCB ens va convidar a fer tallers per l’Any Llull, no fa pas gaire. La Teresa ha vingut algun dia a conèixe’ns a Girona, i hi hem fet atmbé video- i audioconferències.

Aviat hi haurà pàgina web, és clar, i tots els grups de química (començant pels d’inorgànica) preparen activitats. A Girona el nostre departament, l’IQCC i la C4D van elaborant una llista de possibles activitats, que aviat farem públiques.

Per la meva part, i a nivell personal, tinc ganes d’impulsar un blog amb jocs amb la taula periòdica, i un altre sobre intel·ligència artificial i química. A veure si els puc començar a l’u de gener de 2019. I més important, veurem si sóc capaç de mantenir-los.

Afortunadament nosaltres ja tenim un bon aparador per a aquest any UNESCO: La Màgia de la Taula Periòdica, que ara anomenem Secrets de Mendeliev. Per a això, anem adaptant jocs a la Taula Periòdica, i renovant i millorant espectacle, tallers i xerrades.