A l’entrega dels Premis e-Tech 2019

Aquest vespre he estat a l’entrega dels Premis e-Tech 2018. Ja havia estat en l’entrega d’aquests premis en ocasions anteriors (2008 i 2009), uan era vicerector de política científica, tal com va ser recollida en aquest mateix blog. Avui tenia moltes ganes de tornar-hi a ser, després d’anys de no haver-hi pogut assistir per una raó o per una altra. M’ha agradat molt veure l’evolució dels premiats i sobretot dos dels premis. Per cert, aquest cop s’ha fet a l’auditori Josep Irla de la GenCat, al bell mig de girona, que em fa l’efecte que dóno a aquests premis un to més formal, sempre dins d’un caire distès. L’acte ha començat amb paraules del president d’AENTEG, en @davidmarti, que ha sapigut trametre unes càlides idees sobre tecnologia en sentit ample.

Al llarg de l’acte he sentit a dir que “es faria estrany que les empreses tecnològiques no fessin servir la llengua pròpia. Sense confrontacions”. M’ha agradat.

Un dels premis que m’ha agradat ha estat el concedit a @absolutelykhaola i el seu compte d’Instagram. Les fotos que hi publica, moltes retrats seus de persona d’origen no català, son espectaculars. La Khaola té més de 49.000 seguidors… per alguna cosa de ser, oi? Ha estat premiada com a millor acció gironina a la xarxa.

Un altre premi molt rellevant, concedit directament per AENTEG, l’entitat convocant, ha estat el Premi Referent e-Tech, per a Alfons Cornella. Francament, m’agrada molt aquesta distinció, i m’agrada l’Alfons és un dels meus referents. Des d’Infornomia, des dels seus seminaris, sempre he aprés coses i m’ha ajudat a canviar per encarar millor el futur. L’Alfons ha esmentat l’Àfrica com a generadora de canvi en els propers 10 anys, i també que els adjectius “smart” i “quantum” seran definitoria d’aquest futur a mig termini. De fet, ha dit que la quàntica canviarà la geopolítica mundial (suposo que en el sentit d’enviar en orris l’actual encriptació RSA, el blockchain, etc.). M’ha semblat molt interessant la seva remarca que la quàntica aproparà ciència i tecnologia.

Les diferents categories de premis m’han proporcionat una idea de l’estat de les TIC al món de l’empresa gironina. Per exemple, noves formes de comunicar al Fòrum Carlemany, o noves formes de promoure Girona pel Patronat Girona-Costa Brava.

Felicitats a l’AENTEG per l’organització, i en paritcular a l’Alfons Cornella pel seu premi de referent e-Tech.