A l’Institut-Escola de Besalú

Aquest matí, en el marc de la Setmana de la Ciència 2019, he estat a l’Institut-Escola de Besalú. De 9 a 10 he fet jocs variats de màgia i ciència a les dues classes de 4rt de primària, i després he estat amb els de 5è curs. A cada classe hi he fet el joc experimental del xupa-xups, és a dir, el canvi de color experimentat per la reducció del manganès del permanganat potàssic. A 4rt hi he intentat els quatre elements de l’antiguitat, però després de la terra, l’aigua i una mica d’aire… el foc no m’ha sortit. Hauré de practicar més.

Als de 4rt els he fet, al final, un baby hummer… I a totes dues classes, el joc vermelles/negres i el joc binari dels aliments que sempre agrada molt. He aprofitat per explicar la meva recerca sobre futbal·lè… perquè a cada classe hi havia una pilota de futbol amb els hexàgons i pentàgons molt ben marcats.

Després de l’hora del pati, m’he trobat amb un grup d’alumnes de 5è de primària que participen al concurs de videojocs “Científic en joc”. He tingut l’honor de ser el protagonista d’aquesta activitat, que aquest grup desenvoluparà al llarg d’aquest curs. Perquè aquest any va de Taula Periòdica i química, i cal escollir un químic en actiu.

Ha estat divertit haver d’explicar una mica les enganxines del meu portàtil. Ja sé que no és la cosa més neta del món, però posar-hi enganxines és divertit i trenca unamica la seriositat d’un professor d’universitat (bé… suposo que això ho pot fer la gent ja estabilitzada… 🙂 )

Sóc nascut a Maià de Montcal, i avui en dia tots els escolars de Maià han d’anar a Besalú. Així que vaig poder compartir una bona estona amb nens i nenes de Besalú, Beuda, Segueró, Maià… i fer esment a la meva procedència i a la meva família de la zona de la Garrotxa empordanesa.

No ha estat un taller més. Ha estat un taller als meus orígens. Perquè jo també sóc emigrant, encara que sigui de prop.

Moltes gràcies a la Mariona i a la Vanessa per la càlida acollida.

Seguiré treballant amb aquest grup de 5è al llarg del curs. Serà ben divertit veure-m’hi,  a aquest joc.