A l’stand de la @univgirona de les Fires de Sant Narcís

Aquesta tarda el grup de màgia i ciència ha estat a la Fira de Girona, a l’stand que hi té la Universtat de Girona, per fer-hi jocs de màgia i ciència. Hem tingut la sot de comptar amb en Fernando Blasco, que per casualitat era a Catalunya aquests dies. En Fernando ha anat combinant els seus jocs amb les intervencions de diferents estudiants dels Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, coordinats per la Judit Torrent.

Al llarg de dues hores, s’han fet diversos jocs, aprofitant que hi havia vàries files de cadires, encara que en alguns casos s’ha format una bona rutllana de persones mirant el joc. Cordes, cartes, taula periòdca, eliments… hem fet servir el repertori de jocs variats que hem anat desenvolupant.

La UdG ens ha proporcionat un parell de micròfons inalàmbrics de petaca, que faciliten molt dur a terme els jocs, perquè llavors les mans són lliures i la gent ho sent millor (sobretot en una fira on hi ha força fressa). No hi ha res més difícil qu fer un joc amb cartes o cordes, havent d’aguantar el micro a la mà i haver de forçar la veu.

Jo hi he fet un parell de jocs: amb en Fernando, l’endevinació d’un número resultat d’un bitllet que un espectador portava, que sempre és espectacular. I al final, la resolució a l’esquena d’un Cub de Rubik que tres persones diferents han desordenat.

 

El públic que ha passat per l’stand, en les dues darreres hores de la tarda (de 6 a 8) ha estat majoritàriament adults i nens. Costa força que el jovent entri al certamen, tenint en compte que es fa pagar una petita entrada. De fet, segurament que no ho troben pas gaire interessant, és lògic.

TInc una reflexió: crec que la Fira podra aprofitar més el potencial de la Unviersitat perquè es mostrés el que fem. De fet, segurament que la Universitat és qui més pot mostrar les seves innovacions, en tots els camps del saber i per tant de la societat. Certament cal conviure amb parades de menjar, stands d’assegurances i propostes de lleure, però el públic entra al certament també a constatar allò que Girona té de bo. I crec que no s’aprofita prou el que és la Unversitat de Girona. No deu ser pas gaire fàcil. Per exemple, l’stand d’emprenedoria és al fons de pavelló, mig amagat, amb molt poc espai. Potser seria una bona idea donar-hi més rellevància.

A les fotos, vista general de l’stand de la UdG amb els joves fent jocs, l’equip #magsci coordinat per la Judit, i el tradicional selfie amb en Fernando.