#g4gcom i Toc de Màgia i Ciència per tancar la diada de Sant Albert el Gran

Dijous, després de la taula rodona sobre intel·ligència artificial i química, van quedar unes quantes persones per recordar l’aniversari del naixement de Martin Gardner, el 22 d’octubre. Aquest any ho hem fet coincidir amb la Setmana de la Ciència, per afavorir l’assistència. Aquest acte forma part dels recollits a la web de l’organització G4G.

En Jordi Duran, mag que va ser professor al darrer #cemc18, ens va proporcionar diversos exemples molt curiosos de màgia relacionada amb la ciència: números i cordes. En Jordi explica molt bé els seus números i, encara que no els va revelar (hi havia gent profana al públic) sí que va encertar en fer-nos rumiar.

La Judit Torrent (coordinadora de la trobada), en Carles Alcaide i la Carla (#cemc18) ens van fer varis exemples dels jocs de màgia i ciència que han anat aprenent, i de jocs variats quer proporcionen bona diversió.

Cap a 1/4 de 9, després d’una hora de jocs, alguns dels assistents vam anar a sopar braves i aletes de pollastre al que s’ha convertit en el bar extraoficial dels Tocs de Màgia i Ciència, a Girona. La desena d’assistents, després de sopar, vam gaudir de jocs, diversió, discussió… i ens vam allargar molt més enllà del que teníem previst.

Gràcies a la @silviasimonr per ser al #g4gcom i al #tocmagsci, a en Jordi Duran per venir, a en Carles i a la Carla per participar amb entusiasme, a la Judit per coordinar-ho tant bé… i a tots els smuggles-profans, per la seva simpatia.

P

Per la meva part, vaig concatenar varis jocs a en Martí Gimferrer, amb la presència estel·lar del cinc de diamants. A veure si tornar a sortir algun dia… I per primer cop vaig practicar una tècnica que em va ensenyar en Jorge Luengo, quan va ser a Girona pel festival Emergent, pel juliol. I no em va pas sortir gaire malament… la faré servir sovint.