Joc de màgia per desitjar Bon Nadal

Amb en @fblascoxyz estem intentant incrementar els clips de video relacionats amb el nostre projecte de Màgia i Ciència. Al web del projecte, magsci.eu, ja ho hem publicat, però esmento aquí la meva petita contribució a aquestes festes de Nadal: una adaptació del Low-down Triple Deal de Colm Mulhaly a la Taula Periòdica dels Elements Químics. Perquè “Bon Nadal” es pot escriure gairebé amb símbols dels elements… si li treiem la “M” al Mendelevi.

Gràcies a l’@anna4fe que ha anat fent el joc mentre jo el grabava amb una Canon Legria HF G25, que és més fàcil d’usar per fer videos que no pas un Canon fotogràfica DSLR.

Després de fer-ho quatre vegades, hem donat el joc per bo, encara que naturalment podria millorar-se: la qualitat de les cartes, la qualitat dels símbols químics, els subtítols, la música… però malgrat fer-ho “low-cost” ens ha costat temps i energia. En @fblascoxyz s’ha encarregat de posar-hi música lliure del propi Youtube. Amb l’IMovie m’he estrenat en el vídeo accelerat, cosa que permet reduir el temps del clip i fer-lo més atractiu.

El joc de màgia matemàtica Low-Down Triple deal és molt interessant, i es troba al llibre “Mathematical Card Magic: Fifty-Two New Effects” de Mulcahy. El mateix matemàtic en té un article al web de la MAA. és un joc divertit i senzill de fer, sorprenent i desconegut.

En tot cas: Bones Festes!