La #fllgirona vista com a jutge

Avui ha tingut lloc una nova edició de la FIRST Lego League a Girona, en dues sessions, una de matí i una de tarda. Hi havia participat un parell de vegades ja, l’any passat no vaig ser-hi, i aquest any hi he tornat altra vegada com a jutge, en la sessió de la tarda.

Aquest any el repte dels diferents equips ha estat Hydro Dynamics, sobre el cicle de l’aigua: on i com trobar-la, transportar-la, fer-la servir i com disposar-ne.

He pogut assistir a les presentacions de quatre equips, normalment d’edats entre 6è de primària i 3r d’ESO. En mitja hora, cadascun ens ha explicat el seu projecte científic, els valors del seu projecte i del seu equip, i ens ha mostrat les característiques del seu robot. Hi ha hagut cinc sessions paral·leles de presentacions, perquè el número d’equips era elevat. Toto axiò mentre a les taules de robots els equips s’anaven turnant per fer diverses missions encomanades.

Hem estat tres jutges que hem anat preguntant cada equip (d’entre sis i deu membres), proposant-los un petit repte, demanant anècdotes, requerint esclariments.. Ha estat un plaer veure com els nens i nenes – i joves han sapigut respondre amb entusiasme i amb frescura les nostres preguntes. Donat que no sóc expert en robòtica, jo m’he fixat més en els projectes científics, algun dels quals m’ha semblat ben interessant.

Gràcies a la @silviasimonr i a la Bianca Innocenti, coordinadores de jutges, per haver-me convidat a formar part d’aquesta experiència.