Mapes amb pujades i baixades… una innovació útil per als ciclistes

He vist al blog kotke.org que un dissenyador gràfic neozelandès, Toby Eglesfield, ha desenvolupat una forma de fer mapes de ciutats que permet visualitzar fàcilment si un carrer és de pujada o de baixada, i fins i tot si el pendent és suau, moderat o fort. Ho ha aplicat a la ciutat de Queenstown, a l’illa del Sud de Nova Zelanda.

Aquesta innovació s’ha fet sobretot pensant en les persones amb movilitat reduïda, però crec que podria ser útil per mostrar les pujades i baixades dels corriols, pistes i carreteres que els ciclistes (especialment els BTTeros) recorren.

Afortunadament sé calcular força ràpid el penden en un mapa topogràfic, i a partir dels mapes 1:10.000 hi puc veure ràpidament intervals de pistes o corriols de fort pendent de pujada o baixada. Però aquesta forma de visualitzar els carrers de Queenstown és molt útil.

Suposo que l’adaptació a revolts, camins i carreteres deu ser una mica complicada, però és un primer pas. Fins i tot m’imagino el mapa de la ciutat de Girona amb els seus carrers drets ben senyalats en un mapa urbà.

Espero que aquest dissenyador faci més mapes d’aquests!

Ah! i seria bo veure-ho aplicat a mapes de trens, als carrils-bici , …