Nit Digital i Viquimarató sobre Pompeu Fabra a Girona

Avui he asssistit parcialment a la V Nit de la Llengua al Món Digital que, en el cas de Girona, s’ha concretat amb una Viquimarató amb ocasió de l’Any Pompeu Fabra, a la Biblioteca del Barri Vell. Malauradament dissabte passat no vaig poder participar a la Viquitrobada de Manresa, així que avui tenia ganes de poder contribuir a la Viquipèdia.

No he pogut ser a la xerrada per introduir els conceptes claus de l’edició d’articles a la Viquipèdia, que ha fet @arnauduran (usuari:arnaugir), però he pogut compartir una estona amb els assistents, amb professors de Llengua de la UdG, i amb personal de la Biblioteca de la UdG. Com que no sóc expert en Pompeu Fabra (però sí lector de la seva obra, a part del fet que ell era enginyer químic), després de fer un petit cop de mà perquè tothom comencés a editar, jo mateix (usuari:quelet) he fet entrades a la Viquipèdia. I m’he adonat que encara no hi havia l’entrada de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements 2019. Així que l’he creada.

M’ha agradat molt poder intercanviar opinons amb els assistents i veure com tantes persones tenen ganes de fer aportacions al coneixement lliure, en aquest cas vehiculat amb la Wikipedia. També m’ha servit per conèixer la versió actualitzada de les Converses Filològiques d’en Pompeu Fabra, que a casa tenim amb dos volumns de tapa tova, i que ara són dins d’una col·lecció de llibres gruixut amb les seves obres completes.