Weeknote WN201836: represa

Fa poc vaig escriure sobre les Weeknotes, l’hàbit setmanal d’alguna gent de fer resums de l’activitat personal. Com que aquesta setmana m’he reincorporat a l’activitat acadèmica, és un bon moment per començar-ne a fer.

Encara no ha pas començat el curs, i la majoria dels meus companys han estat al congrès ESCB a Ovideo. De fet, la Sílvia Simon hi ha presentat una xerrada de la qual també en sóc coautor, Assessing the role of pi-electrons in Resonance-Assisted Hydrogen Bonds (RAHB). A més de la Sílvia i d’en Miquel Solà, n’és coautor en Gerard Pareras, que ara és doctorand University College Cork; vaig poder visitar el campus del UCC fa pocs dies, abans de participar al Festival Spraoi de Waterford.

En el meu cas, només de reincoporar-me vaig formar part dels tribunals de tres Treballs Final de Grau, dimecres, començant pel de la Judit Torrent, col·laborada habitual del projecte de Màgia i Ciència. La Judit ha fet el treball al grup de recerca de la Sílvia Osuna, estudiant enzims modificats.

Com sol passar, aquests dies han estat per fer reunions de planificació i d’estratègia. Amb la Judit Torrent, ja passat l tràngol del seu TFG; hem estat repassant tot allò relacionat amb el Projecte de Màgia i Ciència, com encarar els tallers compromesos en els propers mesos, i com planificar l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Ara mateix tenim a tocar la Nit de la Recerca de divendres 28 de setembre, i la final de Ciencia en Acción, el primer cap de setmana d’octubre.

També he estat treballant en un altre projecte que ara mateix no puc comentar, però que espero que aviat pugui sortir a la llum.

Les feines d’un Director de Departament, com jo mateix en sóc ara del de Química, són entre d’altres fer el Pla Docent del curs acadèmic. Aquests dies hem estat introduint-hi els canvis provocats per la diferència entre la matrícula prevista i la matrícula real. Són petits canvis que a vegades porten força enrenou perquè hi ha tota una sèrie de restriccions que compliquen el tema.

La feina d’un professor universitari és també fer d’avaluador/referee. Una feina que no és pública ni tampoc no surt al CV. I aquests dies n’he fet.

Aprofitant els dies d’estiu, vaig tornar a fer un cop d’ull al llibre La Màgia de l’Ordre… i igual com m’he proposat fer aquestes WeekNotes, també m’he proposat netejar les taules dels despatxos i espais on treballo. He començat per casa, i la veritat és que un cop t’adones que l’ordre va en augment, et venen més ganes de fer més netejar. Una mica com una reacció autocatalitzada. Ja tinc ganes de netejar les taules del despatx de Ciències!

Després de veure l’evolució (negativa) de les principals xarxes socials, m’adono de la importància de mantenir el blog. Per això he continuat escrivint entrades, de fet ara mateix el tema de la intel·ligència artificial, sobretot en química, m’apassiona.

Una darrera cosa que he fet aquests dies és canviar la bateria del meu portàtil. He fet tota mena de backups i còpies de seguretat, per si de cas… però sembla que l’operació ha tingut èxit. El portàtil no aguantava gaire més d’una hora sense recàrrega. Espero que ara pugui treballar tres o quatre hores Tranquil·lament.

Després de varis dies sense poder pujar a la bici, avui he pogut fer un volt tot sol per Fornells i per Llambilles. Espero que diumenge vinen l’equip #quanumbtt pugui tornar a sortir i anar fent excursions més llargues.

He tingut dubtes sobre com etiquetar aquestes weeknotes. Al final he anat al més fàcil: curt i entenidor. També titularé cada weeknote amb una paraula o petita frase, a l’estil dels temes dels TEDx. I una foto, és clar.