Weeknote WN201852 – Disset

Avui és la 17a WeekNote de la sèrie que vaig començar tornat de vacances d’estiu. No ha estat pas fàcil mantenir el ritme: en algun moment no tenia idees bones, en d’altres no en tenia ganes, i en d’altres no tenia temps. Però ha aconseguit arribar fins a finals d’any, avui, i he de mirar de continuar-les. Les weeknotes són una bona barreja entre entrades serioses del blog, tasques professionals, visions personals, i notícies de caire secundari però importants. Tal com diu una interessant WeekNote de WeekNot.Es:

This personal blogging malarky is a delicate balancing act between sharing and concealing; being open and respecting the boundaries; including just enough detail to be interesting and useful but not so much to compromise my colleagues or employer.

He vist que sense voler, aquestes weeknotes han assumit la funció que havia assignat en alguns temps al meu mesoblog Molecularity Report, fet amb la plantilla P2 de WordPress. Les entrades han estat més aviat irregulars, a vegades agafant idees o hàbits de WeekNot.Es, i d’altres improvitzant una mica. Però sempre amb l’ànim de recollir impressions meves, percepcions, el que he anat aprenent, el que he anat fent… i el per què.

Tampoc no sé ben bé com combinar bé les WeekNotes amb les entrades regulars del blog… i més a partir de l’u de gener, amb entrades de #52jocstp i d’altres activitats relacionades amb l’#aitp2019.

En alguna WeekNote com aquesta hi he vist el concepte d'”entrades inspiracionals”. Bona idea: a vegades em passa, que tinc ganes d’escriure sobre algun tema. Sol passar-me en èpoques de recolliment com ara.

Avui diumenge és una mica especial: s’espera que avui o demà hi hagi el recull de l’any, i també s’espera que hi hagi una llista de propòsits per a l’any vinent. Demà miraré de fer una entrada concreta sobre l’any vinent, però potser esperaré a dimarts o dimecres. Depèn de la inspiració que tingui.

Aquests dies, amb un pèl més de temps de qualitat disponible, amb en @fblascoxyz hem gravat algun petit video, on hi ha ajudat una mica l’@anna4fe. Per exemple, els que vam fer per dir “Bon Nadal”, i ara per dir “Bon Any 2019”. En tots els casos, fent-ho amb petits jocs de mans clàssics, adaptats al tema concret.

Dimarts comença el 2019, l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Encara no se n’ha pas fet la inauguració oficial, que serà a primers de febrer (tan globalment a Catalunya com localment a Girona). Però ja estem fent coses, per exemple l’Eduard Cremades amb l’ajuda d’en @pquimic publicarà una TP cada dia. Amb en @fblascoxyz dimarts començarem una secció del blog http://magsci.eu on publicarem un joc de màgia, joc de taula, curiositat o element d’interès de la Taula Periòdica, amb el hashtag #52jocstp. Mirarem de fer-ho també en castellà i en anglès, encara que el multilingüisme sempre comporta feina, molta feina.

A Girona una mica el Departament de Química té la voluntat de coordinar una mica allò que s’organitzi a Girona per l#aitp2019. Encara hem de “fer el web”… si no està fet dimarts, ja el farem l’altra setmana. Tot costa, i tot costa força. Tampoc no encerto en completar la nova versió del meu web personal, a miquelduran.net  – potser algun dia tindré inspiració suficient.

Dilluns vaig fer una tutoria a una estudiant de Figueres que està fent el seu Treball de Recerca de Batxillerat. M’agrada fer aquest tipus de tutories, perquè veus la dinàmica dels estudiants preuniversitaris, què els interessa, i com ens veuen als universitaris. A part, em sento útil i crec que fer tutories del TRBAT forma part de la nostra feina.

La disponibilitat de temps m’ha permès aquesta setmana estirar les cames, tant caminant com pujant a la BTT. De fet, dimecres vaig tornar a pujar al Castell de Sant Miquel, ahir vaig anar a Brunyola, i avui mateix amb en @miquelsola hem anat fins al Coll de Biert, a sota de Rocacorba. Ahir i avui realment he tingut fred de mans al matí, perquè ja hi ha hagut glaçades, sobre tot a la plana de Girona.