52 jocs setmanals amb la Taula Periòdica

Dimarts dia u de gener vam començar la publicació d’una entrada setmanal amb un joc de la Taula Periòdica, i vam fer-ho amb la tessel·lació de la Taula amb peces del Tetris, és a dir, amb tetròminos.

Primer vam posar les entrades al blog general del projecte de màgia i ciència, http://magsci.eu, però en fer-lo trilingüe, ens hem adonat de seguida que es barrejaria massa amb la crònica de les nostres activitats relacionades amb el projecte. Per això, amb en @fblascoxyz hem creat un nou blog, a http://52gamespt.wordpress.com, amb les tres entrades setmanals, on es pot seleccionar l’idioma preferit, cosa que ens facilitarà la difusió d’aquesta iniciativa.

Ens hem decantat pel format blog per ser el menys efímer. L’experiència ens mostra que publicar jocs, referències, etc… via xarxes socials, aviat s’oblida. En canvi, un blog (web) té voluntat de permanència, és cercable, i proporciona un entorn de cohesió. Això no vol pas dir que el que anem publicant no ho difonguem i promovem al màxim, via twitter, facebook, instagram, etc. De fet, acabem d’activar l’instagram del projecte, magsci.eu

Volem publicar jocs que tothom pugui fer, com el del Tetris, però també comentarem algun joc de taula, més endavant, i alguna curiositat sobre la Taula Periòdica. Naturalment part dels jocs seran jocs de màgia, com els que anem fent a La Màgia de la Taula Periòdica des de 2004, però també seran de aire lúdic, multijugador o nous.

Els hashtags corresponents a aquesta sèrie de jocs són #52jocstp, #52juegostp i #52gamespt, segons la llengua. Esperem que en acabar l’any internacional 2019 tot plegat faci patxoca.

Naturalment estem obert a col·laboracions. Si algú desitja fer alguna contribució convidada, pot dir-nos-ho i estarem molt contents d’incloure-l’hi.

A la figura, la TP de Charles Janet, que m’agrada força. Llàstima que la ubicació de l’Heli no el permeti alinear amb la resta de gasos nobles.