Actuació a Fornells de la Selva per la Setmana de la Ciència

Ahir a la tarda a Fornells de Selva va tenir-hi lloc el Dia de la Ciència, en el marc de la Setmana de la Ciència. Aquest any, de 5 a 6 hi va haver tallers de la Taula Periòdica, i de 6 a 7, per commemorar l’#aitp2019, un espectacle que va barrejar experiments espectaculars amb jocs de #mendsec. Però important: vam tornar a trobar-nos els quatre integrants del mític grup 2Duran+- (Pep, Miquel, Pep Anton i Laia), que ara tenim difícil d’actuar junts perquè en Pep Anton i la Laia han esdevingut professors de secundària i costa trobar temps per fer coses plegats.

La planta baixa de la Sitja va veure, doncs, com la mainada jugava a alguns dels #52jocstp durant una bona estona. Ara que ja anem pels 45 jocs, la veritat és que fa goig adonar-se que n’hi ha una colla que poden ser jugats en una fira.

Al llarg de l’espectacle, en Pep (L’Alquimista) i en Pep Anton van conduir els experiments: dents del drac, termita i catxoflama. Jo vaig conduir el joc de la generació de símbols químics, i també el joc del plom. Al final de l’espectacle tots quatre vam fer un Baby Hummer on hi va participar tota la gent que hi havia a La Sitja.

No hi ha res més agradable que un nen petit se t’acosti després del show i et digui “m’ha agradat molt!”.  Segurament el públic familiar que hi havia avui no era el més indicat per seguir un show de la Taula Periòdica, però vam mirar de fer-ho entenidor per als més petits també: 118 rajoles diferents que serveixen per construir totes, totes les coses que hi ha a la Natura.

Moltes gràcies a en Pep Duran per haver organitzat aquest retrobament, i també per l’oportunitat que ens ha proporcionat d’ajuntar els espectacles sobre la Taula Periòdica experimental i de màgia que fem de forma (quasi) independent. I molt agraïts a la gent que vas ser a Fornells de la Selva per la seva simpatia.