Assistint a jocs amb la taula periòdica, a la Setmana del Llibre en Català, a Barcelona.

Aquest matí, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, en Claudi Mans i l’Eduard Cremades han fet jocs amb la Taula Periòdica, tot aprofitant per promoure el llibre que, juntament amb quatre químics més, han escrit: 100 Curiositats de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Aprofitant la meva visita a aquesta fira, a la Plaça de la Catedral de Barcelona, he assistit a l’activitat i hi he fet algunes fotos.

En Claudi ha començat demanat al públic assistent la formació de paraules d’una, dues, tres o més lletres d’elements consecutius a la taula periòdica habitual. Un segon joc que ha proposat (tenien poc temps) ha estat el de formació de paraules amb qualsevol dels símbols químics disponibles actualment (118, repetibles).

Un tercer joc l’ha fet l’Eduard, amb una petita pissarra amb noms d’elements, recitant Haikus en català que el públic havia d’identificar amb cada element dels mostrats. S’han encertat tots, per cert.

M’ha agradat molt la forma de presentar aquests tres jocs i la dinàmica que hi han introduït en Claudi i l’Eduard. És molt d’agrair l’esforç que fan per popularitzar la Taula Periòdica en el marc de l’actual Any Internacional #aitp2019.

Al final, s’ha rifat un exemplar del llibre esmentat, que ha fet content a un dels espectadors…