Avui he participat a una petita entrevista a Ràdio Girona (Cadena SER), sobre el tema de l’ús dels mòbils a les aules i als centres educatius. Tambié hi ha estat en Joan Cumeras, director de l’IES Santiago Sobrequés de Girona.
La veritat és que ha estat una conversa (de fet, respostes a les preguntes del periodista) molt interessant, que m’ha fet adonar dels punts comuns i dels punts divergents entre els centres no universitaris i la universitat.
Tan en Joan com jo mateix hem estat més aviat contraris a prohibir els mòbils perquè sí. El cert és que segurament les famílies ho veuen d’una altra forma. Per a això, hem proposat més informació a les famílies des dels centres, i també més formació als joves en l’ús de les eines de la Internet, i en l’ètica de l’ús dels mòbils (fotos, videos, etc.), a la vegada que una conscienciació del que representen per a molta gent les xarxes socials i la missatgeria instantània.
He esmentat també la importància del tema dels mòbils pel que fa a polítiques d’inclusió i de no discriminació i atenció a la diversitat. Perquè els mòbils poden ajudar-hi, però també poden reforçar les desigualtats.
Moltes gràcies a Radio Girona per aquesta oportunitat de poder portar el meu punt de vista a un tema vinculat a la tecnologia educativa.
El programa es pot recuperar al web de Ràdio Girona.