Fira de la Taula Periòdica, a Girona #firatp

Aquesta tarda ha tingut lloc a la Plaça del Mercadal de Girona la Fira de la Taula Periòdica, organitzada pel Departament de Química, amb la col·laboració de la @c4dudg. Ha estat una més de les activitats programades en ocasió de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, amb l’objectiu de visibilitzar en un indret ben cèntric de la ciutat aquesta icona del coneixement.

A partir de les 5 s’han instal·lat 6 carpes (gràcies @pepduran) a la Plaça del Mercadal, al cantó d’un entarimat que hi ha posat l’Ajuntament per a una altra activitat. La pluja del matí ha cedit el pas a un ambient més assolellat per la tarda, afortunadament, encara que el vent ha empipat una mica.

Vista de les carpes i del roller de l’#aitp2019

Fins a les 7 hi ha hagut diversos tallers, entre els quals l’habitual “I tu, quin element ets?”, però aquest cop amb jocs de la col·lecció “52 Jocs amb la Taula Periòdica”: el Tetris, memory, el tren, fer paraules, el joc de l’oca… sempre en la versió de la Taula Periòdica. Jo mateix hi he pogut fer alguns cops el joc de spelling amb cartes de la TP, mentre que en Pau Corney també n’hi ha fet, i fins i tot un de cara al públic.

Els amics de la botiga Zeppelin, just a la mateix plaça, han ocupat una de les taules i han mostrat diversos jocs, entre ells un Tantrix gegant, un dels meus jocs preferits. Molts gràcies a Zeppelin per la col·laboració!

l’Aythami i en Pep, al cim de l’entarimat, tot fent un joc

A partir d’1/4 de 8, en Pep Duran i l’Aythami Soto han fet experiments espectaculars davant d’un públic familiar i dels nombrosos clients del bar que hi ha a la Plaça, amb l’èxit habitual.

En Pep Duran, fent un experiment espectacular

Moltes gràcies a tothom que ha col·laborat perquè la Fira s’hagi pogut dur a terme, començant per en Pep Duran i la Judit Torrent, sempre amb el suport de la Sílvia Simon. Gràcies a en Pau Corney (del projecte de Màgia i Ciència) i l’Aythami Soto (del projecte Reacciona-Explota), i a les becàries estudiants de 2n de química que han dut els tallers.

Taula Periòdica Real

També gràcies a en Pep Martí, que ens ha cedit una magnífica taula periòdica real, feta al seu Institut a Sant Feliu de Guíxols, i a l’Institut de Calonge, amb un bonic joc per relacionar elements i els seus símbols.