Visita del grup de Première de Saintes, itinerari màgic-científic per Girona

A finals de març ja vam rebre la visita d’un grup de l’Institut de Saintes, al nord de Bordeus. Avui, tot continuant l’intercanvi amb l’IES Santiago Sobrequés de Girona, n’hem rebut un altre, acompanyat de dues professores entusiastes.

A llarg d’una hora i mitja, els he fet varis jocs de màgia i ciència, i he aprofitat per ensenyar-los algun concepte científic com l’entropia o la probabilitat, a més de donar-los la forma de determinar el dia de la setmana o la fase de la lluna.

Com solem fer en aquestes itineraris guiats, els hem fet els espectaculars jocs disponibles a l’Arc del Vescomtat i al carrer de la Força.

A sota del rellotge de la Catedral, al cim del pou de la Plaça dels Apòstols, he intentat un joc de rellotge que no m’ha acabat de sortir per no entendre’m gaire bé amb l’estudiant que m’hi ha ajudat. Però llavors el joc de l’entropia ha sortit perfecte.

Ha estat un gran grup, com ho va ser l’anterior, molt engrescats, que gaudeixen d’aquests dies per Girona (avui al matí, per exemple, han sigut al Museu del Cinema). Són de lletres i de ciències, cosa que ha facilitat la recepció d’informació sobre patrimoni però també sobre aspectes científics.

I gràcies a les dues professores de Saintes i a la Begonya, professora de l’IES Santiago Sobrequés, que m’ha convidat a conduir aquesta visita.