Weeknote WN201935 – setembre

Aquesta setmana és de transició entre les vacances “dures” i el mes de setembre, i això facilita tenir la motivació per posar al dia entrades endarrerides al blog. En tenia de preparades, i les he anades actualitzant i publicant, sobre les meves dèries i sobre els interessos acadèmics que tinc actualment.

Aquest estiu he tingut més disponibilitat per fer un seguiment de les publicacions, entrades i articles dels blogs i web que segueixo via Feedly, sobretot els “core”: slashdot, fast company, wired, boing-boing, els d’educació superior, els de ciència.. Sempre mirant els temes d’intel·ligència artificial, computació quàntica i, és clar, química quàntica i computacional. A part de xarxes i internet, és clar.

Photo by Estée Janssens on Unsplash

Hagués estat bo que avui hagués posat al dia tot allò endarrerit. No he pogut, encara hauré d’esmerçar-hi alguns dies més, tan al meu blog personal com als blogs dels nostres projectes.

Demà dilluns començo una darrera etapa com a director del Departament de Química, perquè aviat hi haurà eleccions i no m’hi puc presentar per haver esgotat els dos mandats consecutius previstos al reglament del nostre Departament. Després de tenir càrrec de forma ininterrompuda des que vam venir a la UdG, potser seré un professor sense càrrec acadèmic.

La principal tasca a partir de demà a la direcció del departament serà de modificar el pla docent, donat que la matrícula real d’estudiants el juliol ha comportat un increment de crèdits a organitzar. També caldrà dur a terme una tasca de cerca i contractació de professorat associat, que al nostre camp costa de trobar, sobretot amb les condicions de sou i d’horaris existents.

Preparar nous projectes, fer papers, forma part de la tasca normal d’un professor. A final de mes s’acaben alguns terminis clau de futur.

Divendres se’m va fer malbé el mòbil. Es va mullar amb aigua salada i no es vol engegat. De moment, estic mirant si s’eixuga per dins i puc recuperar-lo. Però pot passar que n’hagi de comprar un altre. De moment, vaig amb un de vell (si és que un mòbil de 4 anys d’antiguitat es pot qualificar com a “vell”, un Samsung A5).

El que sí que estic convenút és en la bondat de

  • Tenir una tarja de memòria extraïble al mòbil (nohe perdut cap foto ni video)
  • Fer còpia de forma regular (cada dia si pot ser) de la informació que sabria greu de perdre en cas de pèrdua, robatori i fer-se malbé el mòbil.