Weeknote WN201937 – truc

Aquesta setmana he començat d’una forma diferent, en participar a la ràdio Cadena Ser amb el director de l’IES Santiago Sobrequés Joan Cumeras. Es tractava de respondre a la pregunta de si cal prohibir els mòbils. Tinc clar que es tracta d’una qüestió delicada per a molta gent, però que per a mí és fàcil de respondre: canvieu la pregunta: Cal educar la mainada en l’ús de les tecnologies de la comunicació?

Foto de The Guardian

Dimecres no vaig poder ser a l’Aplec de Barcelona en ocasió de l’11 de Setembre. Crec que les organitzacions no comprenen prou bé el cost que té per a la gent que no hi vivim, a Barcelona, viatjar-hi. Potser seria interessant recuperar la Via Catalana, o Aplecs en capitals de comarca, o a cada municipi… I aquest any potser hagués estat fins i tot més oportú.

Aquesta setmana The Guardian ha publicat l’article The magicians trying to change the world – one card trick at a time. Són petits exemples de com la màgia ajuda en diferents camps: educació, medicina, psicologia, política, … Per exemple, un professor de Cambridge hi diu que

The argument we have been developing is that magic reveals a number of interesting roadblocks in our thinking,

El Diari de Girona va publicar ahir a la contraportada una entrevista amb en Josep Vidal, company mag gironí, que ha col·laborat amb el projecte de màgia i ciència vàries vegades. Estic molt content que hagi guanyat el premi de màgia de prop de la International Brotherhood of Magicians (IBM – igual que la companyia informàtica). Una mica en broma, em fa gràcia que diu que si jugués a cartes guanyaria sempre… recordo el llibre “How to cheat at everything” on s’hi diu que els tramposos no fan gairebé mai trampes, de fet si es volen divertir de debó, no en fan. N’he de parlar amb en Josep.

Hi ha moltes notícies noves d’intel·ligència artificial, pràcticament és una plaga. Les he comentades en un altre lloc. Són rellevants.

I demà començó la docència del curs 2019/20: continuo fent la Cinètica Química (en anglès) a 3r curs de Biotecnologia de la UdG, i dijous començo comunicació escrita per als estudiants de química i biotecnologia que van començar dijous a la universitat. Serà apassionant. Però primer, una sessió del Consell de Departament per aprovar alguns concurs de professorat associat i canvis en el pla docent. Ja em queda poc de director del Departament de Química, s’albiren eleccions pel novembre… i no m’hi puc presentar.