Xerrada-taller sobre 52 Jocs amb la Taula Periòdica… i més enllà – a la Biblioteca de Sarrià de Ter

Aquesta tarda he tingut l’oportunitat de fer la xerrada-taller “52 Jocs amb la Taula Periòdica… i més enllà” a la Biblioteca de Sarrià de Ter, convidat per la seva directora. De 3/4 de 7 a les 8, he parlat de la Taula Periòdica i he fet diversos jocs de màgia i de la col·lecció de #52jocstp, sobretot de jocs de paraules.

L’auditori estava format majoritàriament per joves de 1r curs d’ESO, que tot just ara s’introdueixen al món de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Per això, ha estat un repte per adreçar-me aun públic molt poc expert en el tema. He seguit el fil habitual de núemros atòmics – noms dels elements – símols atòmics – periodicitat – forma/taula. Per a cadascun he mirat de fer un joc.

De fet, he començat amb le joc del plom, que m’ha sortit bé… i després he fet el spelling de Martin Gardner. Tot seguint conceptes de noms dels elements, parlant de planetes i de dones i taula periòdica, hem arribat al moment de jugar amb molts: fer una competició pel tren més llarg fet amb símbols químics, trobar noms a la TP en caselles consecutives o diagonals, o formar-ne qualsevol, de paraula, amb símbols químics.

Per acabar, i amb la participació de varis familiars dels asssitents, hem fet un Baby Hummer que sempre és un acabament espectacular.

Moltes gràcies al nou IES de Sarrià de Ter i a les seves professores, i també un agraïment molt fort a l’Anna, directora de la Biblioteca de Sarrià de Ter.

A la foto… un metaselfie. No en faig pas gaire, d’aquests… I una altra foto fent el Tren de la Taula Periòdica.