Assistint a una xerrada sobre #artint i #machinelearning

Avui he assistit al curs d’@udgocupacio “Intel·ligència Artificial i Machine Learning: noves sortides professionals per a perfils no tècnics”, que ha impartit la Montserrat Peñarroya (@montsepenarroya). Durant quatre hores, la conferenciant ens ha parlat de diversos temes relacionats amb aplicacions ja existents relacionades amb la intel·ligència artificial, d’una forma planera i especialment dirigida a l’àmbit de ciències socials i humanitats.

La primera part ha consistit en un petit repàs a la història de la Internet i a les seves tres primeres versions, ja que des de fa poc som a la Internet 4.0 (des de que Google va introduir la #artint a les cerques al seu buscador). La segona part ha donat més pistes concretes, per exemple ha esmentat els chatbots, i ha senyalat diverses noves professions relacionades amb la #artint.

S’ha esmentat també el SEO i la web semàntica, amb els marcadors de schema.org.

M’ha agradat molt la passió que hi ha posat la ponent, i també com ens ha intentat trametre la seva visió sobre les oportunitats que hi ha en aquest camp, en particular relacionades amb el màrketing digital.

He de dir que com a científic m’ha costat una mica trobar el meu lloc a la xerrada, però a poc a poc el perfil que ha seguit Peñarroya em fa l’efecte que m’ha servit per començar a entendre com la #artint pot servir per a la ciència.

Dimarts vinent la Montse fa una altra xerrada, sobre Big Data, a la mateixa sèrie. Segur que també serà apassionant.