Blended learning, aprenentatge híbrid, idees per a un nou curs acadèmic diferent

Aquests dies han sortit alguns articles interessants sobre com afrontar els nous reptes d’educació, en especial pel que fa a la docència híbrida (blended learning).

La revista Nature deia que Millions of students are returning to US universities in a vast unplanned pandemic experiment i comentava com n’és de difícil el retorn a les universitats americanes, que tocava aquests dies. I en una gràfica, comentava com plantejaven les universitats la seva docència, entre totalment en línia i totalment presencial:

La revista Educause Review també ha tocat aquest tema: EDUCAUSE QuickPoll Results: Fall Planning for Online and Physical Spaces i entre d’altres taules mostra en què cal esforçar-s’hi en la transició (temporal?) a l’ensenyament en línia:

La revista Education in Chemistry també toca aquest tema. A The fast guide to blended learning on es comenta aquesta situació per al cas concret de la química, que lògicament comporta una especial dificultat: les pràctiques de laboratori.

M’ha semblat ben rellevant l’article d’Educause Review 6 Models for Blended Synchronous and Asynchronous Online Course Delivery on fins i tot es proposa un esquema setmanal amb tots sis tipus de docència mixta:

Fins aquí tot sempre per a l’educació superior. Però per a edats primerenques, de l’any 2012 és una classificació per a K-12 (primària) del blended learning.

Aquests cinc recursos em poden permetre muntar millor la docènica de l’assignatura de Cinètica Química per a Biotecnologia, que està previst que comenci dilluns 14 de setembre, en modalitat semipresencial, però sempre depenent de les circumstàncies diverses que hi ha en aquests moments. Hi ha bones idees.