Celebrant l’aniversari d’en Martin Gardner: jocs i Toc de Màgia i Ciència, en línia aquest cop, #g4gcom #tocmagsci

Avui és l’aniversari de Martin Gardner, i per tant toca celebrar el G4G Celebration of Mind, que a Girona hem muntat des del primer cop que es va fer, després de la seva mort. Donades les circumstàncies pandèmiques actuals, ens ha semblat que ho podíem fer muntant primer un Toc de Màgia i Ciència virtual, i després fent una petita sessió de màgia i ciència que hem gravat, amb participació dels joves estudiants que aquest any ens acompanyen en el projecte de Màgia i Ciència.

A les 7 hem pogut primer asssitir a l’entrevista que l’ACCC ha fet a la Susana Martínez-Conde, neuropsicòloga i especialista en neurociència, per Facebook Live: Com la màgia enganya el cervell.

 

A partir de les 8, doncs, alguns de nosaltres ens hem trobat via Google Meet per fer petar la xerrada i comentar jocs de màgia i ciència, com si fossin a un bar fent el toc… però només veient-nos les cares i sense contacte directe. No és pas el mateix, però és un bon substitut. Hem de mirar de mantenir el caliu perquè quan la situació es normalitzi, poguem reprendre les activitats de caire més presencial. En tot cas, ara és un bon moment per aprendre, innovar i investigar en el tema.

I a partir de 3/4 de 9, amb el programa StreamYard, hem elaborat un programa d’una hora de durada on tothom ha anat fent jocs, i on amb en Fernando i la Sílvia hem intentat comentar diversos aspectes del projecte, sempre amb l’ajuda de l’Artur, i comptant amb els joves Arnau, Pau, Joan, Judit i Carles. El video es troba aquí:

Amb aquesta jornada en línia donem per començat el curs 2020/21 del projecte de màgia i ciència. Tenim vàries iniciatives en marxa, que en les properes setmanes estaran vinculades a la Nit de la Recerca (divendres 27/11) i a la Setmana de la Ciència 2020.