Lliga de Debat de Secundària, a la UdG

Tot avui he estat a les aules de l’Escola Politècnia Superior de la UdG (@udgpolitecnica) fent de jutge de la fase UdG de la Lliga de Debat de Secundària, organitzda per la xarxa Vives d’universitats. Per a aquesta edició 2020, el tema ha estat La tecnologia augmenta la felicitat?

Aquest matí dotze equips han anat fent debats: cada equip n’ha fet dos, un a favor, i un en contra. Llavors, havent dinat els quatre equips amb millor puntuació s’han enfrontat a les semifinals, i finalment hi ha hagut la final, gunyada per l’IES Carles Rahola de Girona.

He fet de jutge tot el matí i també a una semifinal, o sigui que he sentit diversos arguments set vegades. A la final ha canviat de paper i he fet de fotògraf…

Ja havia fet de jutge de la Lliga de Debat Universitària, així que coneixia aquest format. Les regles són força estrictes, ja que cal respectar molt les formes, els quatre torns que hi ha (de 5, 4, 4 i 3 minuts per cada equip), i quan es poden fer preguntes – i sobretot, no passar-se de temps.

Òbviament els equips han començat intentant definir “tecnologia” i sobretot “felicitat”. A vegades s’han centrat en les tecnologies de la informació i la comunicació, les tecnologies mòbils, les xarxes socials… encara que d’altres vegades s’han esmentat altres estris o procediments fruit de la tecnologia. En tot cas, hi he après força coses, d’un tema que m’interessa molt.

Bona organització que ha fet la @silviasimonr, perquè calia respectar una agenda estricta perquè es pogués anar a dinar tranquil·lament.

A la foto, un selfie amb els altres jutges del meu grup.

Hashtag: #lligadebatudg