Pinzellades màgico-científiques al #jcr20

Aquest any té lloc la 13a edició del Jove Campus de Recerca de la UdG (#jcr20). Els primers anys hi vaig estar força implicat, però darrerament, ho faig només com a col·laborador des del vessant de comunicació científica.

Aquest any, la directora del Campus, la Sílvia Simon, em va demanar de fer les cloendes del Campus PreBat i del Jove Campus. Avui, però, la trentena de participants al JCR s’han trobat presencialment, amb les mesures de protecció adient, a fora de l’edifici de la Facultat de Ciències, i abans del discurs de la Sílvia i de l’entrega de diplomes, hi he fet deu minutets de màgia i ciència, com a preparació del show de demà a la cloenda.

Primer he fet endevinació de dates i llunes, i després he fet la lliçó d’entropia, juntament amb la màgia de retornar a entropia zero… i finalment, els joves estudiants han escollit l’estronci com a metall del JCR20.

Moltes gràcies a l’organització del JCR per deixar-me fer uns minuts de màgia i ciència presencial, primers que faig des de mitjans de març!

A la primera foto, selfie amb la Sílvia Simon, l’Arnau (becari-ànima dels campus #prebat2020 i #jcr20) i l’amic Sheldon, amb mascareta, naturalment. Jo no en portva perquè respectava la distància i perquè estava en plena actuació.