Workshop sobre comunicació de la recerca, per a les jornades doctorials de la UdG

L’Escola de Doctorat de la UdG i l’associació UdG.doc han organitzat per a aquesta setmana les Jornades Doctorials de la UdG, amb xerrades de doctorands, d’investigadors i diferents workshops. Són 4 dies d’activitat:

L’organització em va convidar a fer un workshop de gairebé dues hores sobre comunicació de la recerca, que he fet aquesta tarda. De fet, ha estat la primera activitat presencial on he participat des del confinament de mitjans de març.

Partint de xerrades anteriors, he actualitzat el contingut, sobretot contextualitzant-lo en el marc actual de la pandèmia de #covid19. A la presentació que ha acompanyat la meva xerrada, impartida en anglès, hi ha una sèrie de reflexions que m’he anat fent en les darreres setmanes.

Aquí la presentació que m’ha acompanyat la xerrada:

Una de les coses que he senyalat és que som en una era de “-less”: wireless, touchless, contactless… closenessless… és a dir, “sense”. I ens hi hem d’adaptar, canviant el que calgui.
També he senyat és la diferència entre virtual i en línia, i l’aparició de tota una nova sèrie de conceptes i sobretot adjectius qualificatius.
De fet, al principi del workshop he posat un cub de rubik i un joc de cartes al cim de la taula… i he explicat com ha canviat tot plegat… ara no puc compartir amb ningú ni una cosa ni altra!

 

Ha estat curiós fer la xerrada a persones amb mascareta, molt separades físicament. La presencialitat permet comunicació no verbal cap als assistents, però els assistents no poden fer comunicació verbal (al menys amb moltes parts de la cara) cap al conferenciant. La xerrada ha estat gravada juntament amb totes les altres.

Hi ha el video a Youtube… a partir de 5:13:20 aproximadament: