A la Viquitrobada d’Amposta

Ahir i avui ha tingut lloc a Amposta una nova Viquitrobada, la cita anual de les persones que de forma altruïsta contribueixen a la Viquipèdia i projectes germans (Commons, Wikidata, Wikidites, Viccionari, etc.) Una bona colla de gent ens hem trobat al nou Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado, per impartir o assistir a una bona diversitat de tallers, xerrades i debats (veure’n el programa)

Jo mateix n’he impartit un parell: Quickstatements de Wikidata, i Wikidata com a nucli vertebrador dels projectes Wikimedia (a la pàgina del programa de la Viquitrobada hi ha les notes preses pels propis assistents). Val a dir que s’ha aprofitat per commemorar el 10è aniversari de la creació de Wikidata, la base de dades oberta vinculada a la Viquipèdia.

Ahir dissabte vam anar tots plegats a sopar a un restaurant d’Amposta, on hi havia un parell de pastissos, un d’ells amb un codi Q de Wikidata… i on vaig tenir l’oportunitat de fer-hi un joc de màgia de predicció de futur: vaig endevinar el codi Q que entre quatre assistents van generar amb total llibertat. A la foto s’hi poden veure tots dos pastissos… amb un parell de missatges basats en els codis Q de Wikidata (uan bona activitat per fer en un moment tranquil: descodificar-los).

A part de la pròpia Viquitrobada, vaig participar, com a vocal de la Junta, en l’Assemblea d’Amical Wikimedia, on vam repassar l’actualitat de l’associació i vam repassar els reptes actuals del món del coneixement lliure en català.

Aquest migdia hem gaudit d’una visita guiada al Delta de l’Ebre i d’un dinar a un restaurant típic. Ha estat una gran jornada.

Aquí un selfie mentre ens preparàvem per fer una foto de família davant del pont sobre l’Ebre: