Acompanyant l’escola Sant Josep (Sant Feliu de Guíxols) a la Ruta Matemàgica per Santa Cristina d’Aro

Aquest matí amb la Núria Alsina hem fet un acompanyament a l’escola Sant Josep, de Sant Feliu de Guíxols, que ha seguit la Ruta Matemàgica per Santa Cristina d’Aro, que amb en Fernando Blasco i en David Segarra vam dissenyar.

Dos grups de nens i nenes de 5è de primària ens esperaven ja a l’antiga estació de tren de Santa Cristina d’Aro. Per anar escalfant motors, amb la Núria hem fet el clàssic joc de les parelles (cartes vermelles/negres) que ha entusiasmant la mainada. Llavors la cinquantena d’alumnes s’ha dividit en tres grups, a la seva vegada en 3-4 equips cada grup, per facilitar la realització de cada joc de l’itinerari matemàgic.

Mentre el segon i tercer grup esperaven, hem fet un altre joc de dinamització, i el mateix quan encara el tercer grup no havia marxat. Sempre amb l’ànim de donar alguna pinzellada científica que acompanyi el misteri i sorpresa dels jocs bassats en matemàgia.

El nostre grup de màgia i ciència sol relacionar-se amb estudiants de secundària o d’universitat, però conèixer també les reaccions i interessos dels de primària també és rellevant.

I gràcies a les mestres de l’escola de Sant Josep que eren a la sortida d’aquest matí!