Matemàgia de la Ciència a l’escola Vedruna de Palafrugell

Ahir a la tarda amb la Núria Alsina vam ser a l’escola Vedruna de Palafrugell per fer-hi un parell d’espectacles de La Matemàgia de la Ciència. El primer va ser adreçar als nens i nenes de 5è i 6è curs de primària, mentre que el segon va ser per als més petits, de 1r a 4t curs, i a les seves famílies.

Vam dur a terme els nostres jocs més espectaculars però sempre incidint en el caràcter lúdic dels jocs i trametent la importància de la cultura científica. Començant per l’endevinació del dia de la setmana i el nostre útil WeekDayFingers (per saber el dia de la setmana d’una data qualsevol sense haver de calcular ni guixar res), fins al clàssic joc massiu Baby Hummer amb quatre cartes abans de plegar. De fet, aquest cop no ho vam pas fer amb cartes, sinó amb quatre papers on cadascú havia de seleccionar el seu espai favorit de Palafrugell: Calella, Llafranc, Tamariu o el Far de Sant Sebastià.

També vam fer el joc de les parelles (vam esmentar de passada la paraula “quàntica”), i vam fer un quadrat màgic diferent per a cada ocasió. En el cas dels més petits, vam estrenar-ne una versió consistent només en vocals en una graella de 4×4.

Hem d’agrarir l’entusiasme i participació de totes les persones que hi van assistir, des dels nens i nenes fins a les seves famílies, passant, com no pot ser d’altra forma, pel professorat, que ens hi van ajudar molt.

Donat que ahir era el 8-M, el Dia Internacional de la Dona, no vam voler deixar passar l’oportunitat de posar-nos seriosos un parell de minuts i trametre la importància de millorar la visibilitat de la dona i de reduir els biaixos de gènere.

Moltes gràcies, Vedruna Palafrugell!