Taller de màgia i ciència per a la Jornada de Portes Obertes de la UdG

Ahir va tenir lloc a la Universitat de Girona, tot coincidint amb el Dia Internacional de les Nenes i Dones en Ciència, la Jornada de Portes Obertes per a estudiants preuniversitaris. A la Facultat de Ciències es van organitzar diversos tallers per als 600 visitants previstos al llarg del matí, i des del grup de Màgia i Ciència vam contribuir-hi amb un taller de la C4D, en un laboratori al cantó d’un altre taller de l’IQCC.

En Carles Alcaide, la Carla Casals, en Pau Corney, la Núria Alsina i l’Arnau Guïbes van dur . terme tota mena de jocs per als visitants, especialment fent servir jocs de mans per explicar conceptes científics complexos relacionats amb el nostre camp científic, com l’entropia, l’entrellaçament quàntic, la inmiscibilitat de substàncies, l’efecte túnel o la gravetat.

Vam aprofitar per fer difusió de la nova edició del Campus d’Estiu de Màgia i Ciència 2022 (#cemc22) que tenim previst fer la segona setmana de juliol, encara que pot haver-hi encara un canvi de dates i hem d’acabar-ho de concretar.

I naturalment, donada la coincidència amb el Dia Internacional, es van penjar pòsters sobre científiques rellevants.

Com ha passat en edicions anteriors, els propis estudiants de la Facultat de Ciències van aprofitar l’avinentesa per gaudir d’aquests jocs de màgia i ciència, aprofitant les estones de les sessions informatives als participants de secundària, quan hi havia menys visitants als tallers.

Moltes gràcies a tot l’equip per la seva implicació!