Cap d’any sempre és un bon moment per plantejar coses noves, fer resolucions innovadores, establir hàbits millors. En els darrers anys ho he anat fent, i ho he anat incomplint. Perquè una cosa és el que es desitja, i una altra la realitat. Proposar coses noves per cap d’any, durant uns dies tranquils, és fàcil. Executar-es al llarg de l’any, qun atenció, energia i temps competeixen amb d’altres coses, és força més complicat.
Propòsit 1: escriure més regularment al blog. Ara que twitter ja no és el que era (però que encara no està enfonsat!) i que no sembla qu ehi hagi cap substitut, més que mai cal fer reflexions al blog, que és un tresor.
Propòsit 2: avançar en la comprensió del tema de derivació automàtica, per tres raons al menys: una, perquè cal programar, i retorno als meus orígens. Dues, perquè amb els nous xips d’Apple M2 puc aprofitar la seva potència com a GPUs. I tres, perquè és un tema molt atractiu i amb possibilitats de crear coneixement.
Propòsit 3: digitalitzar documentació. Fa pocs dies vaig comprar un scanner d’alimentació automàtica, barat… i que només scaneja per un cantó. Em caldrà trobar un programa que ajunti dos PDF, amb pàgines ordenades alternativament.
Propòsit 4: llençar alguns llibres irrelevants de casa, o millor dit, portar-los a un bookcrossing o a una lleixa d’intercanvi de llibres de la biblioteca del nostre barri. Llibres que m’han regalat (o encolumat) i que tenen poc valor. Em costarà.
Propòsit 5: Aprendre a tocar alguna cosa al piano. Vaig comprar un teclat MIDI de 61 tecles i no he pogut practicar gaire encara.
Propòsit 6: Continuar aprenent de la Viquipèdia, de Wikidata, d’OSM, tan pel que fa referència a gènere i ciència, com respecte de química. Jornada de gènere, ciència i coneixement lliure.
Propòsit 7: Avançar en el projecte de màgia i ciència: escriure sobre l’itinerari de la Ciutadella de Barcelona, jornada.
D’aquí 365 dies en tornarem a parlar (com que és any de traspàs…)