Projectes per al nou any 2024

Photo by Iqbal Pohan on Unsplash

Cap d’any sempre és un bon moment per plantejar coses noves, fer resolucions innovadores, establir hàbits millors. En els darrers anys ho he anat fent, i ho he anat incomplint. Perquè una cosa és el que es desitja, i una altra la realitat. Proposar coses noves per cap d’any, durant uns dies tranquils, és fàcil. Executar-es al llarg de l’any, qun atenció, energia i temps competeixen amb d’altres coses, és força més complicat.

Propòsit 1: escriure més regularment al blog. Ara que twitter ja no és el que era (però que encara no està enfonsat!) i que no sembla qu ehi hagi cap substitut, més que mai cal fer reflexions al blog, que és un tresor.

Propòsit 2: avançar en la comprensió del tema de derivació automàtica, per tres raons al menys: una, perquè cal programar, i retorno als meus orígens. Dues, perquè amb els nous xips d’Apple M2 puc aprofitar la seva potència com a GPUs. I tres, perquè és un tema molt atractiu i amb possibilitats de crear coneixement.

Propòsit 3: digitalitzar documentació. Fa pocs dies vaig comprar un scanner d’alimentació automàtica, barat… i que només scaneja per un cantó. Em caldrà trobar un programa que ajunti dos PDF, amb pàgines ordenades alternativament.

Propòsit 4: llençar alguns llibres irrelevants de casa, o millor dit, portar-los a un bookcrossing o a una lleixa d’intercanvi de llibres de la biblioteca del nostre barri. Llibres que m’han regalat (o encolumat) i que tenen poc valor. Em costarà.

Propòsit 5: Aprendre a tocar alguna cosa al piano. Vaig comprar un teclat MIDI de 61 tecles i no he pogut practicar gaire encara.

Propòsit 6: Continuar aprenent de la Viquipèdia, de Wikidata, d’OSM, tan pel que fa referència a gènere i ciència, com respecte de química. Jornada de gènere, ciència i coneixement lliure.

Propòsit 7: Avançar en el projecte de màgia i ciència: escriure sobre l’itinerari de la Ciutadella de Barcelona, jornada.

D’aquí 365 dies en tornarem a parlar (com que és any de traspàs…)