Crèdits d’FP a distància

Llegeixo al diari AVUI que, a partir de gener, la formació professional podrà començar a cursar-se a distància. El departament d’Educació ha engegat un pla pilot en quatre cicles formatius, dos de grau mitjà i dos de grau superior, amb una oferta total de 300 places, que permet cursar alguns crèdits d’aquests ensenyaments a través d’Internet. Els cicles formatius triats per al pla pilot són educació infantil i gestió comercial i màrqueting -tots dos de grau superior- i explotació de sistemes informàtics i equips electrònics i de consum, de grau mitjà.

Em sembla una iniciativa interessant! Potser podrà estendre’s al Batxillerat o als cursos dels estudis reglats universitaris. Ara bé, en el cas concret dels cicles de grau mitjà, serà bo veure si els estudiants que segueixin aquests cursos a distàndia són capaços de mantenir la disciplina que suposa estudiar sense la motivació que suposa tenir un professor presencial. Però potser serà precisament la no presència del professor el que farà que alguns estudiants estudiïn. Ho haurem de veure, però en tot cas és una iniciativa lloable.

2 thoughts on “Crèdits d’FP a distància

  1. Jo crec que un dels eixos que ha de potenciar aquesta iniciativa es el de la formació profesional com una necessitat continuada en la vida d’un professional que necessita mantenir uns nivells de competència i “EMPLEABILITAT” de per vida que son dinàmics i relatius a la evolució de les tecnològies, del mercat etc..

  2. Be, aquesta no es la única novetat:

    “Canvia la teva experiència laboral per un títol d’FP

    Si ets un professional amb experiència però, en canvi, no tens cap títol oficial que ho acrediti, ara podràs aconseguir-lo. El Departament d’Educació ha obert la primera convocatòria per a què determinats professionals puguin convalidar la seva experiència per un títol de cicle formatiu sense necessitat de realitzar aquests estudis. Per això, hauran d’acreditar els seus coneixements a través d’una sèrie de proves teòriques i pràctiques. Les inscripcions per a les proves es poden fer fins al proper 16 de desembre a través del portal del Departament d’Educació.

    mes-> http://www.lamalla.net/canal/educacio/noticies/article.asp?id=182257

Comments are closed.