Burocràcia, ciència, Correus

A El País d’avui diumenge 20 de maig de 2007 hi ha un reportatge amb entrevistes a científics, sobre la burocràcia que afecta la ciència.

El titular d’en Juan Luis Arsuaga, paeontòleg (Atapuerca), a qui vaig conèixer fa una anys, diu que fins fa poc havia d’anar a Correus. Ostres! el felicito, perquè jo hivaig anar fa quinze dies! I dues vegades, perquè faltava el segell del Departametn de Química a un dels 325 papers que vaig haver d’emplenar per demanar un projecte. No pas la signatura, només un segell d’un tampó.

També diu: “M’agradaria entrar aun centre de reecercza i senir a parlar en anglès perquè hi ha estudiosos extrangers”. Aquí  hi estic content: nosaltres fem els seminares sempre en anglès, perquè tenim contractats de diverses nacionalitats. I sempre hi ha visitants.

En Màrius Rubralta diu també que cal professionalitzar la gestió. D’acord totalment. Però també cal que tothom tingui clar que els pressupostsos són finits, i que sempre és possible contractar un tècnic o un administratiu deixant de contractar un investigador. Però és clar, a vegades pot ser més fàcil plorar un cop d’has gastat tots els diners en investigadors i no hi ha tècnics ni gestors.

1 thoughts on “Burocràcia, ciència, Correus

Comments are closed.