Jornades Doctorials, becaris comprimits

Ahir va tenir lloc al Paraninf de la Universitat de Barcelona la cloenda de l’edicio 2007 de les Jornades Doctorials, orientades a proporcionar una perspectiva diferent als futurs doctors, un punt de vista no centrat en la sortida en el món públic de la recerca. És a dir, totes les possibilitats que comporta la relació amb el món de l’empresa.

Aquestes jornades han consistit en una tancada de 4 dies a Collbató,, molt intensives, gairebé comprimides. N’hi ha hagut tres tongades. Són obligatòries per als becaris de la Generalitat, i també per a alguns becaris propis d’universitats.

Ahir el Paraninf era ple, donava la sensació de compressió de becaris. Jo crec, a diferència d’alguna intervenció, que aquestes jornades són útils, i donen una orientació diferent a la del grup de recerca del becari.

El que tothom ha tingut molt clar és que cal valoritzar el tíol de doctor, i cal que el sector privat n’incorpori. Només així tindrà sentit tota la convergència europea.

La xerrada de la directora de la spin-off Tesla, de la UB, que fa servir una xarxa semàntica per respondre preguntes efectuades via web, ha estat molt interessant.

I ha quedat clar que el talent és clau en les activitats humanes, econòmiques i socials.