Propaganda universitària al metro

En aquests dies de relativa tranquil.litat, he vist una entrada de mitjans d’agost al blog Les Intencions Mecàniques de Joan Arnera, sobre uns anuncis de la UAB al metro de Barcelona.

A part de la qüestió  sociolingüística que comenta aquest blocaire, em pregunto per què la UAB fa propaganda… Suposo que es tracta que els futurs estudiants vagin a la UAB i no pas, per exemple, a la UPF. No és pas el primer cop que una universitat fa una campanya publicitària, segurament que totes en fan.

Amb quins diners? Siguin els que siguin, i com que tot plegat són vasos comunicants, entenc que amb diners públics.

La competència entre universitats públiques hauria de venir per la qualitat en el seu servei i per la seva voluntat de servei a la societat, i no pas per l’influència d’anuncis publicitaris sobre els futurs estudiants.

A més, fa poc les universitats públiques deien que volien presentar-se de forma conjunta com a la marca “Universitats de Catalunya“… Sembla que hi ha una mica de contradicció.

Em va agradar força més, com vaig veure en un viatge a Torino, que la seva Universitat demanés una assignació, fent propaganda als transports públics, mitjançant la declaració de la renda.